IJstaart "Chocolate & Friends"
Ingrediënten
Bereidingswijze IJstaart "Chocolate & Friends"
Stap 1
Bekleed de binnenkant van een ronde schaal of pan (circa 3 liter inhoud) met plasticfolie.
Stap 2
Snijd de cake in dunne plakken en bekleed de schaal hiermee.
Stap 3
Bewaar een paar plakken om het ijs af te dekken.
Stap 4
Besprenkel de bodem met de helft van de Amaretto.
Stap 5
Hak de pinda's en chocolade fijn.
Stap 6
Snijd de banaan in kleine stukjes.
Stap 7
Snijd het ijs in grote stukken en vul de schaal met het ijs, de pinda's, chocolade, banaan en kokos.
Stap 8
Dek het ijs af met plakken cake en besprenkel de bovenkant met de rest van de Amaretto.
Stap 9
Vouw het plastic folie eromheen en zet tot gebruik in de diepvries.
Stap 10
Verwarm de oven voor op 230 °C.
Stap 11
Kook in een steelpan het water met de suiker op een matig vuur tot een siroop van 121 °C.
Stap 12
Maak ondertussen de kom en garde van de mixer vetvrij met keukenpapier en citroensap.
Stap 13
Mix de eiwitten stijf in de keukenmachine.
Stap 14
Giet voorzichtig de hete suikersiroop bij de eiwitten.
Stap 15
Laat de keukenmachine nog 10 à 15 minuten mixen tot het schuim taai en afgekoeld is.
Stap 16
Haal de ijstaart uit de schaal en verwijder het plasticfolie.
Stap 17
Leg ondersteboven op een vuurvaste schaal.
Stap 18
Bedek de ijstaart met het schuim met behulp van een spatel.
Stap 19
Zet de taart circa 5 minuten in de hete oven tot het schuim lichtbruin kleurt.
Stap 20
Garneer met het fruit en serveer direct.
